Acquisitie doen? Dat is zó 2018!

Zelf bedrijven benaderen of ze werk voor me hebben. Leuren om schrijfopdrachten. Bedelen om tekstwerk. Brr… Acquisitie doen (en vooral de koude variant) is niets voor mij… Lucky me heb ik hier iets op gevonden: BNI (Business Network International) Mimosa in Roermond. Een netwerkclub.

Wekelijkse meeting van je verkoopteam

“Net werken zul je bedoelen. Veel poeha en blabla en niets daar zeker.” Nee, je hebt er duidelijk een verkeerd beeld van. Zie het als jouw verkoopteam dat iedere week samenkomt. “Een verkoopteam?” Hmm… Misschien is het woord niet helemaal juist. Ik leg het even uit. De mensen bij BNI Mimosa zijn stuk voor stuk enthousiaste ondernemers die wekelijks samenkomen. Ze doen leuke en interessante contacten op, leren van elkaar, wisselen ervaringen uit, vergroten hun netwerk, krijgen aanbevelingen en halen uiteindelijk ook mooie opdrachten binnen via het netwerk van die individuele ondernemers.

Zet je voelsprieten uit voor alle leden

Kun je tellen? Ik ben de tel al lang kwijt, maar neem van mij aan dat het heel veel contacten zijn en daartussen zitten tig potentiële klanten! Ik zie je al verlekkerd kijken, maar nee, je kunt niet achterover leunen. Die opdrachten komen er, maar dat gaat zeker niet vanzelf. Je moet er je stinkende best voor doen. Iedere vrijdag erbij zijn (en 6.45 uur is elke keer weer verrekte vroehoehoegggg), actief meedoen, een goede pitch houden over jezelf en je passie, je bedrijf, 365 dagen je voelsprieten uitzetten niet alleen voor jouw business, maar óók voor de andere BNI-leden.

Geven loont, écht

Dat laatste dáár draait het om. Jij bent ook ambassadeur van jouw BNI-collega’s. Want zeg nu zelf: het is toch veel makkelijker met een potentiële opdrachtgever om tafel te komen als er al reclame voor jou gemaakt is?! Geven loont dus, het principe van BNI.

Yes, ik ben BNI-lid

Ik geef toe dat het iedere week present moeten zijn wel iets heeft van oepsie en oef, maar het gaat met hier en daar een beetje hulp (lees: vervangers) zeker lukken. En eerlijk is eerlijk voor 100 of 200 euro ben je nog geen lid… Maar ik voel me hier prettig bij en vind het nu al waardevol en daarom is mijn inschrijving een feit. BNI is oké… olé, olé. BNI is top… olé, olé.