Wat kun je van mij verwachten?

Hoe verloopt het schrijfproces?

Jij wilt graag weten hoe ik als tekstschrijver tot een tekst kom en wat ik allemaal nodig heb van jou. Dat snap ik maar al te goed. Een onverwacht huwelijksaanzoek is een leuke verrassing (hoop ik tenminste) maar met teksten is dat een ander verhaal.

Ik leg hier kort uit hoe het in de meeste gevallen gaat. En alles doen we in goed overleg.

Wat moet er gebeuren?
Het begint met een (telefoon)gesprek, app- of mailcontact over wat er moet gebeuren. Heb ik dat voor ogen, krijg je van mij een offerte met een totaalprijs. Zo weet jij waar je aan toe bent en ik ook. Als je akkoord bent met de offerte ga ik aan de slag.

Soms factureer ik de gewerkte uren. Zeker als het nog niet precies duidelijk is welke kant je op wilt en hoeveel werk het is. Ook in dat geval maken we heldere afspraken en hou ik je op de hoogte van het aantal uren dat ik eraan gewerkt heb.

Ik stel je heel veel vragen
Ook voor het schrijfproces zelf is het belangrijk om te weten welke richting jij op wilt. Kost het je veel moeite om dat te bepalen? Geen probleem. Ik help je hier natuurlijk bij. Ik stel je sowieso heel veel vragen. Want zonder informatie van jouw kant kan ik niet veel. Of eigenlijk niets.

Hoe werk ik - PuntKomma

Ook tekstueel moet het klikken
Stel dat ik je websiteteksten ga schrijven, dan concentreer ik me eerst op de homepagina. Gewoon om te kijken of het tekstueel ook klikt tussen ons. Is die tekst akkoord, ga ik verder met de rest. Zo vormen zich stapje voor stapje jouw websiteteksten. Uiteraard hou ik rekening met meneer Google (oftewel SEO), maar ik schrijf voor jouw potentiële klant. Gelukkig snapt Google dat steeds beter.


Jouw teksten worden vlotte teksten

De teksten die ik schrijf zijn natuurlijk afhankelijk van jou, jouw bedrijf, je product of dienst, jouw wensen en je doelgroep. Maar ik schrijf altijd teksten die lekker lezen alsof je met iemand staat te praten. Grote kans dat je (potentiële) klanten de tekst helemaal lezen. En tot actie overgaan. Bellen. Mailen. Bestellen.

Ik kijk ook mee naar de opmaak
Zijn de teksten klaar en akkoord, dan kijk ik – als je dat wilt – mee naar de opmaak van je website, je flyer of je artikel. Een extra paar kritische ogen is nooit weg, toch?

Tevreden? Dan krijg je mijn factuur
Als je helemaal tevreden bent, stuur ik je een factuur. #sorrynotsorry

Bevalt mijn werkwijze jou?

Hoe werk ik - PuntKomma