Eens een knuffelkont…

12-12-2020. N E G E N T I E N jaar, lieve Bram. Gefeliciteerd. Time flies. Ik kan me jou als klein jochie nog goed herinneren… Dat kleine is er allang vanaf. En dat jochie… Tja, je steekt 24 centimeter boven me uit, maar toch blijf je mijn ‘kleine’ jongen. Nu ik dit schrijf, hoor ik je weer als dreumes achterin de auto meezingen met de alom bekende hit van André Hazes senior… Het laatste woord van iedere zin herhalend. Kleine jongen, je bent op deze wereld… Wereld… Dus zal je moeten vechten… Vechten En dan met dat hoge stemmetje van je. Zo schattig. Ik had me trouwens voorgenomen niet meer zo’n emotionele blog te schrijven zoals vorig jaar, maar ja, dat is nu al niet meer gelukt ben ik bang…

Je was altijd een heerlijke knuffelkont. Ik weet nog wel dat ik in die tijd vaker te horen kreeg of ergens las dat je daarmee wel zou stoppen als je iets ouder werd of een vriendinnetje kreeg. Ik wilde dat niet weten. Gelukkig heb je het tegendeel bewezen en hou je nog steeds van knuffelen. Oók met je moeder. En zelfs – dat vind ik echt zo mooi aan je – als je vriendin Jill erbij is. Huggen, kusjes geven en zelfs in mijn haren frunniken. Vroeger viel je van dat laatste in slaap als ik nog even bij je in bed lag. Dat hebben we de laatste tijd maar niet meer geprobeerd. Haha…

Bram,

  • je bent een en al opgewektheid. Ook al ben ik boos op je. Niets lijkt je uit balans te brengen.
  • je bent een lieve jongen en staat voor velen klaar.
  • je hebt gevoel voor humor. Van wie zal je dat toch hebben?
  • je muzieksmaak deugt ook. Alleen die rap en zo, dat hoeft niet zo nodig voor mij.
  • je bent eerste mantelzorger voor je opa en oma in Herkenbosch. Het is ontzettend bijzonder en knap van je. Petje af. En ook de andere opa en oma liggen hoog bij je in het laatje.
  • niets is jou te veel als het gaat om boodschappen of andere spullen halen.
  • je enthousiasme voor je stageplek op dit moment is te gek om te zien. Je zit duidelijk op je plek bij facilitair. Is voor je ouders ook een fijn gevoel!
  • er is natuurlijk nog veel meer over je te schrijven. Ook bijvoorbeeld dat je wel wat beter je spullen op mag ruimen en zo, maar ach, wie heeft het daarover als je al die positieve punten hierboven hebt gelezen. Toch? ????

Blijf zoals je bent, lieve Bram. Dan kom je er wel. En blijf ook alsjeblieft altijd een knuffelkont.

Een dikke proficiat en héél veel liefs, mam ????????