Huilen en lachen tegelijk

Ik kan wel janken. Nu even niet om Oekraïne. De oorlog veroorzaakt een sluimerend verdrietig gevoel dat ik af en toe voor een klein moment probeer te negeren. Nee, ik kan janken van blijdschap. En écht, ik zit hier stuiterend te roffelen op mijn toetsenbord. Best lastig die combi. Anyway… “Vertel, Sylvia, hou me niet in spanning.” Oké. Oké. Ik ben net teruggekomen van de wekelijkse meeting van BNI Grand Cru en voel me of ik de hele wereld aankan. De energie die ik ervan krijg, kan ik wel proberen te beschrijven, maar dat moet je voelen. Tóch probeer ik het uit te leggen…

AAN en vrolijk

Het liefst ga ik heel laat naar bed en sta iets later dan ‘normaal’ op om mijn werkdag te beginnen. That’s me. Maar op donderdag (eerst was dat op vrijdag bij BNI Mimosa) spring ik letterlijk mijn bed uit. Hou je vast: om 6.00 uur. En dat na amper 5 uurtjes slaap. Meteen ben ik AAN en vrolijk. Ik dénk dat mijn man zich iedere week weer erover verbaast. Haha…

Samen sterk

BNI gaat om geven loont. Doe jij iets goeds voor iemand of de hele groep, dan krijg je vroeg of laat iets terug. En dat is mooi. Alle leden zetten zich in voor de wekelijkse meeting, maar vooral voor hun medeleden en business. We zijn elkaars verkoopteam. Als ik hoor dat iemand een website nodig heeft, personele issues heeft, er thuis veel ingebroken wordt of gaat scheiden. Dan gaat er bij mij een lampje branden. Het is een beetje als bij een telefooncentrale vroeger. Je legt ‘warme’ lijntjes tussen vraag en aanbod. Heeft iemand een specifieke zoekvraag? Dan proberen we die in te vullen door ons netwerk open te stellen. “Kent iemand Michelle Obama? Als je haar toevallig in je netwerk hebt…” Dat levert veel mooie opdrachten, nieuwe relaties en interessante samenwerkingen op. Ook brengt het nog andere goede dingen, die niets met business te maken hebben. Denk aan het verzamelen van hulpgoederen voor gevluchte Oekraïners. Samen staan we sterk.

Meer durf

Ik heb ook al veel geleerd. Me persoonlijk ontwikkeld. Denk alleen al aan het pitchen voor 25 personen of een complete bedrijfspresentatie houden. No way dat ik dat 3 jaar geleden durfde. Echt niet. En als je een 1-pitter bent, zoals ik, die ook nog veel Remy is met als enige metgezellen: mijn telefoon en PC, is het fijn om elkaar te kunnen bellen. Of even te sparren.

Hiervoor sta ik zo vroeg op
Eerlijk is eerlijk, ik heb niet iedere week de neiging om te BIG smilen én tegelijkertijd te huilen. Maar vandaag was zo’n dag. Of IS zo’n dag. Alles lijkt bij elkaar te komen. De zon die schijnt, een goede meeting, een leuke presentatie. Mijn bezoeker Helene die zooo inspirerend is. Wauw. De gesprekjes met Mark, Zita en bezoeker Laury. Fijn. Hiervoor doe ik het. En sta ik iedere donderdag fris en fruitig om 6.00 uur naast mijn bed op het ijskoude laminaat. Brr…

Gezelligheid: ook belangrijk

Last but not least… Ons chapter is ook gezellig en er wordt veel gelachen. Dat komt mooi uit, want ik hou ervan als werken en gezelligheid hand in hand gaan. En er ook ruimte is om te LACHEN.