Jij, Guido Weijers, bent mijn held!

Lieve Guido,

Nét dat laatste zetje had ik nodig. Ontzettend bedankt! ‘Uhh… zetje?’, hoor ik je enigszins geschrokken vragen. Maar geen paniek, hoor…

Waarom jij mijn held bent? Ik vind je al jaren grappig, maar dat vinden meer mensen. Dat is te gek, maar niet echt heldenstatus waardig, toch? Ik zal proberen – met de nadruk op proberen – het kort uit te leggen. Dat is voor een tekstschrijver een uitdaging, want ik doe niets liever dan letters, woorden en zinnen aan elkaar breien.

Anyway. Al 2,5 jaar werk ik vanuit mijn tekstbureau PuntKomma met veel passie aan heel uiteenlopende schrijfopdrachten. Daarnaast werk ik – inmiddels ruim 21 jaar – in loondienst bij Gilde Opleidingen. Als je ergens bijna bij het ‘meubilair’ hoort en je al jaren hebt kunnen genieten van de fijne werkplek, leuke collega’s en gunstige arbeidsvoorwaarden, dan is het best lastig om daarvan los te komen. En dat is een understatement. Ik wil wel, maar kan ik het, ik durf niet, of althans nu nog niet, stel dat… In dat soort getwijfel was ik verzeild geraakt.

Van een aantal ondernemers hoorde ik dat ik een teken zou krijgen als het moment was aangebroken om de sprong te wagen. Een beetje vaag… Ik heb me dus lang afgevraagd wat voor teken dat zou zijn: een uil die overdag een show voor mijn raam opvoert, een bepaalde zin in een boek die me overtuigt? Maar nee, op zondag 10 januari keek ik samen met mijn man naar jouw eindejaarsconference van 2020. Beetje laat. I know. En daar kreeg Het Universum opeens een gezicht; jouw gezicht welteverstaan. 2 keer zelfs.

Je had het over focussen op succes. Iemand visualiseerde een rode Ferrari en na een tijd hard werken: voilà. Als tweede vertelde je dat niemand weet hoe lang hij nog te leven heeft. Je noemde als voorbeeld Marc de Hond die veel te jong op 42-jarige leeftijd stierf… Het was voor mij op dat moment meer dan duidelijk: geen tijd te verliezen, ik ga doen wat ik het allerleukst vind. Ik zeg daarom per 1 juni mijn baan in loondienst op en ga me 100% focussen op mijn tekstbureau PuntKomma. Tjakka! De beste zakelijke beslissing ooit. Dus… Guido, immens bedankt, dat jij dé tekens voor mij wilde zijn, zodat ik mijn droom kan gaan waarmaken: zelfstandig ondernemer zijn in het leukste beroep dat er is.

Als je wilt wonen op de maan, 100 meter rennen in minder dan 3 seconden of trouwen met Lady Gaga of koning Willem-Alexander, dan zou ik zeggen: dream on. Maar als je droom reëel is en je kunt ‘m aanraken als je op je tenen gaat staan, dan rek je uit, pak die kans en lééf die droom. Het leven is te kort om iets te doen waar je niet gelukkig van wordt. Punt. En in dit geval geen komma, maar een gigantisch uitroepteken!

xxx
Sylvia

P.S. Meer over mij weten? Neem dan een kijkje op de andere pagina’s van mijn website of neem contact met mij op.