Schrijven: ik word er zó blij van

“Wat ik precies doe als ik voor PuntKomma schrijf?” Deze vraag kan ik heel kort beantwoorden: ik zit dan enorm blij te zijn. “Een beetje flauw, niet?” Maar het klopt wel. Als ik een kitten was – en denk even aan de überschattigste die je ooit gezien hebt ???? – spinde ik de hele dag als een gek met een big smile op mijn little cat face. Een lachende kat, het zou een gek gezicht zijn. Anyway. Het serieuze antwoord is: PuntKomma = schrijven voor, schrijven na en zelfs schrijven tussendoor. Schrijven in heel brede zin dus.

“Je hebt 103 woorden neergepend en nu weet ik nog net niets.” DIT dus, ietsiepietsie ongeduldige, anonieme vragensteller, is nu precies wat ik het liefst doe en waar ik mijn voldoening uithaal. Ik schrijf dus teksten, soms voor mezelf zoals nu, maar meestal voor klanten (pssttt… niemand zeggen, maar in dat laatste geval krijg ik er nog voor betaald ook). “En wat voor teksten dan?” Ik dacht dat je het nooit zou vragen.

Blogs, ik schrijf er iedere week weer een paar. Soms serieus, andere met humor. Net hoe het uitkomt. Gaapopwekkende vacatureteksten stof ik af en ik leg er een tekstueel vernislaagje overheen. Op een niet alledaagse manier schrijf ik artikelen voor magazine Vivere. Eén creatieve slogan moest ik pas bedenken en toen had ik er opeens 11. Websiteteksten, die schrijf ik voor allerhande bedrijven zo dat ze lekker lezen én dat meneer Google (of is het een mevrouw met de broek aan?) er ook nog iets mee kan. Een brochure voor de verkoop van een bedrijfspand heb ik opgesteld en opgemaakt. Voor een bekend bedrijf heb ik een Wikipedia-tekst geschreven. De laatste tijd hou ik me veel bezig met het schrijven van nieuwsbriefteksten. Last but not least ben ik gevraagd om een samenvatting voor LinkedIn te schrijven en om flyerteksten ‘vlot’ te trekken.

“Zohooo… Dat had ik niet achter je gezocht. Maar uhh…, zeg eens eerlijk, vind je dat schrijven nu écht leuk om te doen?” Het is misschien gek, maar vanaf deze vraag heb ik niets meer vernomen van die pain-in-the-ass-vragensteller. Niet erg.

Van wie ik wél graag iets wil horen, ben jij. Kan ik je helpen met het schrijven van goede, creatieve en vlotte teksten? Of wil je jouw teksten laten redigeren? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ga ik daarna voor jou aan de slag. Van 1 ding kun je dan 100% op aan: ik schrijf je teksten tot in de puntjes…