Workshop
Beter & Leuker Schrijven
2 april 2024

Leer makkelijker, vlotter en beter te schrijven.

Heb jij een gezellige babbel? Maar als je gaat schrijven komt er niet veel ‘leuks’ of goeds uit je pen of toetsenbord? Vind jij het lastig om iets kort en duidelijk te verwoorden? Of val jij snel terug in oude gewoonten en vooral op stokoude woorden? Naar aanleiding vanjongstleden, woonachtig en dat soort werk.

Ai… Jouw teksten matchen dus niet met jou als persoon. En zijn niet fijn om te lezen. Heel jammer.

Workshop Beter & Leuker Schrijven - Tekstbureau PuntKomma

Nou, jij bent niet de enige. Zo schrijven veel mensen. Ook jongeren, valt me op. Zonde.

Even een applausje dus – met tegenzin – voor jouw Nederlands leraar. Die heeft de lange zinnen, moeilijke woorden en “je mag geen zin beginnen met ik, en of maar” er goed ingepeperd.  Logisch dat je blokkeert. En het is nérgens voor nodig.

Geheimpje: ik schreef ook jarenlang zo. Maar ik doe nu niet meer moeilijk, omdat het ook makkelijk(er) kan. En vooral omdat het veel leuker is die vlottere teksten te lezen én te schrijven.

Toetsenbord dat hoort bij workshop Beter & Leuker Schrijven - Tekstbureau PuntKomma

Dus mijn advies aan jou: vergeet die regels ‘van vroeger’ en ga lekker vlot schrijven. Een beetje zoals je een gesprek voert. Maar dan op papier of online.

Ik hoor je denken: lukt me nooit. Jawel, hoor. In ongeveer 4 uur neem ik jou mee door de do’s en don’ts van de schrijvelarij.

Jij krijgt zoveel tips, tricks én feedback dat je vlotter dan vlot gaat schrijven. Zodat jouw partner of collega straks even komt checken of jij die e-mail wel zelf geschreven hebt. Haha…

Deelnemer Isabel van der Maas uit Vleuten zegt over de workshop: “Teksten schrijven. Voor de één een , voor de ander een . Sylvia helpt je om van een woordenbrij een pakkende, vlotte en lekker leesbare tekst te maken. Ik heb genoten van haar leerzame en leuke WORKshop Beter & Leuker schrijven, waarin ik samen met 6 andere inspirerende vrouwen aan de slag ging met schrijfopdrachten. Dank je wel voor deze zinvolle dag in het mooie Limburg. ”

workshop beter & leuker schrijven - 2 - tekstbureau puntkomma

Meld je aan voor de workshop!

Dan leer jij:
✅ leuker te schrijven
✅ makkelijk(er) te schrijven
✅ te schrijven richting je lezer
 de regels van vroeger te vergeten
✅ dat schrijven enorm FUN is – beloofd

Maar geloof me, jij leert nog véél meer.

Deelnemer Francis van de Braak uit Heel zegt over de workshop: “Enthousiast, oprecht, authentiek en grappig. Sylvia is net zo leuk als haar teksten. Haar workshop Beter en Leuker schrijven is een feestje. Een aanrader voor iedereen die worstelt met woorden en er werk van wil maken beter te schrijven. Handige tips, tools en tricks, een vleugje humor en een persoonlijke aanpak. Zo maak je schrijven voor iedereen makkelijker. Gewoon doen zo’n dagje; inspirerend en waardevol.”

Hoe?
Op een leuke, laagdrempelige manier met veel humor krijg je uitleg, voorbeelden, tips en tricks. En natuurlijk ga je zelf ook pennen. Want schrijven is doen. Veel doen. En wees niet bang: je bent er om te leren, dus niets is fout. Wil je feedback van mij? Dan krijg je die.

Wanneer?
Op dinsdag 2 april 2024
Komt deze dag jou niet uit? Stuur mij dan een e-mail.

Hoe laat?
Van 10.00 uur tot 15.00 uur

Waar?
Plantage Blankwater, Blankwater 12, 6071 NV Swalmen (in het Midden-Limburgse Roermond).
Dit is een rustige, inspirerende plek in het groen én blauw. Als je zin hebt, wandelen we in de pauze een rondje door het mooie gebied.

Doelgroep
Iedereen die schrijft voor zijn werk. En dat beter, makkelijker, vlotter én leuker wil kunnen.

Groepsgrootte
8 personen

Jouw investering
€ 200,- exclusief btw
(€ 242,- inclusief btw)

Je krijgt hiervoor:
✅ een leuke workshop
✅  een smakelijke lunch
✅  warme + koude drankjes
✅  een werkboek + checklist
✅  een superhandig cadeautje

En na de workshop:
⌨ gebruik jij kortere, overzichtelijke zinnen met makkelijke woorden.
⌨ schrijf je voor de lezer. Vanuit ‘jij’ en ‘jou(w)’ en niet vanuit ‘wij’ en ‘ons’.
⌨ schrijf jij zo vlot dat jouw teksten sneller lezen dan een hogesnelheidstrein.
⌨ weet je dat schrijven te gek is. Ook jij vindt het straks geweldig om te schrijven.
⌨ denk jij: kom maar op met die teksten. Ik schrijf ze wel. Helemaal geen punt meer.

Workshop met certificaten

Wie ben ik?

Ik ben Sylvia Beugelsdijk van Tekstbureau PuntKomma. Al jaren schrijf ik creatieve en vlotte teksten. In makkelijke taal. Hierdoor leest de doelgroep de teksten écht.

Niets zo vervelend dat iemand een zin 3 keer moet lezen. Of dat de lezer aan het eind niet meer weet wat aan het begin stond. Toch? Of nog erger dat die de tekst gewoon niet begrijpt. Zo komt de boodschap totaal niet over. 0 punten.

Daarom leer ik jou makkelijk te schrijven tijdens deze workshop.

Voor wie schrijf ik al? Onder andere voor Gemeente Roerdalen, Gemeente Venlo, Gilde Opleidingen, We Are Roermond en PLUS Parkstad.

Workshop Beter & Leuker Schrijven van Tekstbureau PuntKomma